[/et_pb_column]

Vers gebrande koffiebonen.

Koffie is het lekkerste vers gebrand en we branden uitsluitend Arabica van diverse soorten koffie. Koffie behoud eigenlijk maar enige weken zijn voortreffelijke koffie smaken daarom serveren we de koffie zo vers mogelijk gebrand.

Wereldwijd zijn er zo’n 250 “pure” (lees: singel) koffie soorten en ondertussen hebben we ook al diverse soorten in huis.

Wij branden zoveel mogelijk “singel” koffie, wat wil zeggen, de koffie per soort uit één zak komen en dus niet mengen met elkaar (Melangeren) en dus het is elke weer een verrassing is wat er in “die” jute koffiezak voor een smaak naar boven komt

De “gewone”goedkopere soorten zijn meestal “Robusta” bonen. Vaak zelfs machinaal met machines “geplukt.

De betere koffiesoorten zijn van de “Arabica” bomen. Doch door de verschillende teelwijze, plaats van groei, klimaat, grondsoorten zijn er veel “arabica“smaakverschillen door de jaren heen gekomen. type. “Arabica” word dan ook bes voor bes met de hand geplukt en verder bereid. Arabica heeft minder dan de helft “cafeïne” in zijn boon dan Rubusta zitten.

Koffiebranderij

We branden de koffie alleen op bestelling en moet minstens een halve dag, of liever 1 dag van te voren besteld worden.

Het is een 2 kg Has Garanti koffiebrander en dus altijd 2 kg in één maal te branden (of natuurlijk een veelvoud hiervan).

We hebben een eigen kleine professionele koffiebrander.

De koffiebranderij gaan we zelfs uitbreiden,, zodat we nog beter verschillende soorten koffie op de tafel kunnen zetten

Binnenkort komt er ook een 1 kg brander in gebruik. 

Koffie proef middagen

Later (2022) willen we ook in de koffiebranderij proefmiddagen gaan opzetten In koffie jargon: “Coffee cupping day” om verschillen van koffie te ervaren