koffie thee winkel

High tea’s Jipsingerhof

Wij hebben er voor gekozen om onze high tea’s voort te zetten bij onze dochter haar theehuis, Jipsingerhof. Zij helpt u graag verder met onze bekende huisgemaakte scones en muffins.

Wat is een high tea?

Een high tea is eigenlijk een typisch Engelse maaltijd dat na 18.00 uur werd genuttigd. Gewoon aan de ‘normale’ tafel. Hier werden vaak gerechten als worstjes, kaasjes, eieren, bonen in tomatensaus op een wit broodje geserveerd. Een stevige maaltijd dat meestal na een afternoom tea werd genuttigd. Een afternoom tea werd aan een luxere tafel bediend of aan een mooi salontafeltje met het mooiste en elegantste servies dat ze hadden. Deze afternoom tea werd vaak rond 16.00 voor het ‘grote’ diner gegeven. Het is dan ook een lichtere maaltijd met kleine gerechtjes waar thee bij gedronken werd.

Het theedrinken met mini gerechtjes werd al snel ontdekt en zo ook door Nederland. Wij gaven dit al snel een naam, de High Tea. En zo worden deze tea’s op verschillende plekken in het land nog steeds geserveerd, maar allemaal op hun eigen manier en gedachte van de chefkok die het bereidt. En omdat je bijna in elke dorp of stad een High Tea’s kunt reserveren, is het voor ons de kunst om vanuit het ‘echte’ Engelse perspectief een High Tea te geven. Net even anders dan de buren, maar met vele verrassingen, verser dan vers, eigengemaakte producten en daar waar het eigenlijk om gaat, keuze uit meer dan 100 (eigen samengestelde) soorten thee zodat u met een glimlach en een volle buik weer naar huis gaat.