Pure kruiden zijn genoeg te koop, maar “kant en klare” mix-kruiden voor de keuken, dipsauzen, BBQ en aan tafel bereidingen zijn veel gemakkelijker. Vaak mis je “net” even dat ene kruid wat net op was.
Wij promoten zoveel mogelijk “zoutarme” kruiden, dus geen zout met wat kruiden maar kruiden welke licht gezouten zijn.
Kruiden kun je altijd op verschillende wijze gebruiken, dus zowel een dipsaus van te maken maar ook puur tijdens het braden, bakken, stoven, grillen en in salades.
De meeste mixen voor dip- en tafel sauzen voor de moderne keuken gebruiken vaak vetarme producten zoals: Sour cream (zure room = 10% vet), Crème fraîche (zure room > 30-35% vet), kwark, (magere) yoghurt, melk of soms water en bij braden en bakken allerlei soorten olie en vetten. Dat wil zeggen dat je gewoon ook mayonaise en slasaus kan gebruiken.
Bij VEGAN kan je dus deze meeste basis mixkruiden/-poeders etc. – als basis al vegetarisch en/of veganistisch – al gewoon mengen met: vegan soja-, kokosyoghurt, verschillende soorten vegan melk, Vegan mayonaise (ei loos), Vegan pesto, en verschillende vegan oliën.
Omdat dit gesneden en stukjes ingrediënten zijn en niet gestrooid kunnen worden, hebben we geen standaard glazen-, kunststof- en metalen verpakkingen, maar milieuvriendelijke eenvoudig herleidbare karton stadoosje met een los dun papieren zakje.